HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Nem megy sehova a Tesco Dátum: 2016.08.19.

Határozottan cáfolta a Magyarországról történő kivonulásról szóló híreket a Mindenár.hu megkeresésére a magyar Tesco sajtóosztálya.

Maradnak

"A Tesco nem tervezi a budaörsi központi iroda megszüntetését, bezárását" - közölte lapunk kérdésére a Tesco. A cég válaszában utalt arra, hogy Dave Lewis, a Tesco-csoport vezérigazgatója júniusban ismételten megerősítette, a Tesco elkötelezett a közép-európai, ezen belül a magyar vállalat jövőbeni fejlesztése mellett. A Tesco lapunknak adott válaszában kiemelte továbbá, az elmúlt időszakban többször hangsúlyozták, a Tesco-csoport átalakítását célzó portfólió-átvizsgálás befejeződött.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a portfólió-átvizsgálás eredményeként nem szeretnék elhagyni a magyar piacot. 

Azt követően kerestük meg a Tescót, hogy a Magyar Idők pénteki számában írt a társaság magyar piacról történő esetleges távozásáról. Az újság cikke szerint a Tesco budaörsi központja egy éven belül megszűnik, a távozó vezetők helyére a csehországi központból érkeznek menedzserek, miközben több áruházban karcsúsítás történt. Az újság szerint ezek arra utalnak, hogy eladásra készítik fel a magyar hálózatot. 

A Tesco Mindenár.hu-nak adott válaszából, valamint Dave Lewis Tesco-vezér idézett kijelentéséből azonban az derül ki, hogy a boltlánc hosszabb távra tervez Magyarországon. Az tény, hogy a Tesco az elmúlt években átalakította az európai működését. Tavaly ősszel a Tesco azt közölte: "Az európai átszervezés, a Tesco Európa létrehozásának fő célja a hatékonyság növelése, a tapasztalat és know-how csere, az egyszerűbb döntéshozatal, a duplikációk kiküszöbölése. Mindehhez rendeljük az egységes szervezetek erejét, az egyes országokban sikeres koncepciók régiós kiterjesztését."

Tőzsdei cégnél ez nem megy olyan egyszerűen

A Mindenár.hu szerint az esetleges kivonulás ellen szól az is, hogy az Tesco egyike a londoni tőzsdén jegyzett vállalatoknak. Márpedig a tőzsdei tagság szigorú szabályokhoz kötött, egy-egy országból történő kivonulásról első körben a részvényeseket kell értesíteni, mivel egy ilyen lépés befolyásolhatja az összesített árbevételt és nyereséget.

Olyan információ pedig mostanáig nem jelent meg hivatalosan, amely erre utalna. A lapunknak adott tescós válasz azonban egyértelműen arra utal, hogy az áruházlánc távozna Magyarországról. 

 

 

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás