HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Meg szeretné mosni a húst? Nem kellene! Dátum: 2017.01.03.

A nyers húst - legyen az baormfi, disznó, marha, bárány vagy vad - nem tanácsos megmosni élelmiszer-biztonsági szakértők, például az amerikai élelmiszerbiztonsági hivatal vagy a táplálkozástudományi akadémia szerint.

Bár a hús megmosása a baktériumok egy részét valóban eltűnteti a húsról, ám ezek a baktériumok a mosás után ott maradnak a konyhában, a pulton, a mosogatóban, és onnan újra átkerülhetnek más ételekre. Ráadásul a baktériumok egy részét mosással nem is lehet eltüntetni a húsról - derül ki az Index cikkéből. A mosás helyett a főzés és a sütés a megoldás, az érintett baktériumok elpusztulnak, ha a hús belső hőmérséklete meghaladja a 60-62 Celsius-fokot.

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás