HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:
Meg szeretné mosni a húst? Nem kellene! | Dátum: 2017.01.03. |
A nyers húst - legyen az baormfi, disznó, marha, bárány vagy vad - nem tanácsos megmosni élelmiszer-biztonsági szakértők, például az amerikai élelmiszerbiztonsági hivatal vagy a táplálkozástudományi akadémia szerint. Bár a hús megmosása a baktériumok egy részét valóban eltűnteti a húsról, ám ezek a baktériumok a mosás után ott maradnak a konyhában, a pulton, a mosogatóban, és onnan újra átkerülhetnek más ételekre. Ráadásul a baktériumok egy részét mosással nem is lehet eltüntetni a húsról - derül ki az Index cikkéből. A mosás helyett a főzés és a sütés a megoldás, az érintett baktériumok elpusztulnak, ha a hús belső hőmérséklete meghaladja a 60-62 Celsius-fokot. Kapcsolódó cikkek:
Új zöldséget csináltak - összeházasodott az uborka és a dinnyeÚjabb Lidl érkezik, a CBA helyére Egészséges, finom és exkluzív - Ráadásul a tavasz hírnöke, külföldön szeretik, mi viszont nem nagyon esszük! Miért? Elég meredek hír az élelmiszerekről Mire figyeljünk, ha fagyizunk? - A tornyos fagylalt problémás lehet |
Együttműködő partnereink: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hogyan működik az oldal? | ![]() |
Heti elemzés | ![]() |
Kapcsolat | ![]() |
Mindenár blog | ![]() |
Hírlevél-feliratkozás |
Minden jog fenntartva. All rights reserved. Copyright©2013. Mindenár.hu |