HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Becsukják a budaörsi Tesco Expresszt Dátum: 2017.05.21.

Május végén végleg bezár a budaörsi Tesco Expressz, amely az ottani Shell-kúton üzemel. A szóban forgó egység a későbbiekben shelles boltként működik - derül ki a bolt elé kihelyezett tábláról. 

Ez a Tesco Expressz volt az egyik olyan üzlete a boltláncnak, amely még a vasárnapi boltzár idején, minden vasárnap, majd a szabályozás eltörlése után ünnepnapokon is nyitva volt. A Tescónak egyébként a legutóbi üzleti évének zárásakor - feburárban - 206 üzlete volt Magyarországon, júniustól pedig eggyel biztosan kevesebb lesz, a budaörsi Expressz bezárása miatt. A lépés anyiban logikus, hogy a budaörsi benzinkutas üzlett szomszédjában van a Tesco budaörsi hipermarkete.

Megkérdeztük a Tescót, hogy miért döntöttek a bezárásról. A boltlánc válaszában közölte: "A Shell és a Tesco közötti együttműködés keretében 2015 óta a Tesco-Global Áruházak Zrt. biztosította a budaörsi és a Haller utcai Shell benzinkutak shopjaiban található termékeket. Az együttműködés sikere ellenére a megváltozott piaci környezet, valamint nem egyező stratégiai elképzeléseink miatt partnerünkkel úgy döntöttünk, hogy 2017. május 31. után a fenti közös munkát nem folytatjuk tovább. Ez a változás nem érinti a két vállalat közötti tágabb stratégiai együttműködést. A kutakat a jövőben is a Shell üzemelteti, a változás csak a shop választékát érinti. A Shell és a Tesco is elkötelezett amellett, hogy a vásárlók továbbra is a megszokott minőségű kiszolgálást kapják a kutakon."

 

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás