HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Hol vannak már a szilveszteri fogadalmak - elő a vitaminokkal! Dátum: 2019.02.14.

Az év végén sokan, sokfélét fogadunk meg, például: miként éljük másképp az életünket. Aztán ezek a változások egy-két hónap elteltével szokássá rögzülnek, rosszabb esetben elfelejtjük őket.

 narancs1

Szükség van rájuk!

Mindegy, melyik történt velünk az idén, ha olyan újévi fogadalmat tettünk, amit meg tudunk tartani, akkor az már ennyi idő alatt rutinná vált számunkra. Így biztos van arra is időnk, hogy felkészítsük a szervezetünket a tavaszra. Ha esetleg az idei fogadalmunkkal túl nagy fába vágtuk a fejszénket, akkor sem szabad elkeseredni: gyerünk, vitaminra és tavaszra fel! 

Mégpedig azért, mert a téli időszakban gyakran nem fordítunk elég figyelmet a kiegyensúlyozott táplálkozásra, ezért a szervezetünk vitaminigénye növekedhet. A tavaszi fáradtságot gyakran az okozza,hogy télen jelentősen lecsökken testünkben a C- és D-vitaminszintje.

A friss gyümölcsök és a belőlük készülő smoothie-k fogyasztása viszont kedvezően hat a szervezetünk működésére, magas a vitamin- és az ásványianyag-tartalma, mindemellett a napi rostbevitelt fedezésére is tökéletes választás. A smoothie-k frissen préselt vagy turmixolt gyümölcsökből és zöldségekből készülnek. Lehetnek édesek vagy sósak. 

Elkészítésük roppant egyszerű, hiszen a megtisztított gyümölcsöt vagy zöldséget feldarabolljuk, édesítjük vagy sózzuk, fűszerezzük és a kívánt folyadékkal (víz, tej) hígitjuk majd mindezt alaposan összeturmixoljuk, frissen fogyasztjuk. Kereshetünk recepteket a neten, de mi magunk is bátran kísérletezhetünk az ízekkel, arányokkal, fűszerekkel.

Mennyibe kerülnek?

A boltláncokban pedig ott sorakoznak a hozzávalók. Sárga smoothie készülhet például banánból, mangóból, narancsból. Mi pedig mutatjuk az árakat!

A banán a Penny Marketben kilónként 299 forintba kerül, ahogy a Lidl-üzletekben is. Utóbbiban a mangó is akciós, azaz darabonként 329 forintot kell érte fizetni. Az Auchanban a akciós narancs kilója 199 forint, a Tescóban viszont 269 forint, az Aldiban viszont a prémium minőségűnek mondott narancs 399 forint. 

A piros smoothie alapanyaga lehet többek között alma, cékla vagy éppen eper. Az almából 1 kilót a Lidlben 189 forintért vehetünk, a Sparban pedig 249 forintért. A negyed kiló eperért az Auchan és a Penny is 329 forintot számláz.. 

Az ananász darabja a Tescóban 349 forint, a Lidlben 579 forint. ALidl gyümölcskínálatát erősíti továbbá, hogy vasárnapig papaya, maracuja és mangó is kapható. 

Tehát: vitaminra fel!

A boltláncok akciós termékei között pedig itt, a Mindenár.hu főoldalán lehet keresgelni.

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás