HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Külföldi sztárvendégek a Lidlben és a Pennyben Dátum: 2019.02.22.

 A hipermarketek jövő hét szerdáig tartó akcióiból heti ajánlatából könnyű ihletet meríteni, hogy elkerülhető legyen a mindennapos felsóhajtás ‘Mit főzzek ma vacsorára’. 

A Lidl és a Penny Market is az olasz konyhát idézi meg, előbbi hétfőtől árulja az akciós olasz élelmiszereket. Vásárlás előtt pedig mindenképpen érdemes az akciós újságjaikat átfutni, ezek a Mindenár.hu-n összegyűjtve megtalálhatóak a Tesco, Aldi, Spar újságaival együtt.

Visszatérve az olasz vonalra: a világszerte híres és ismert olasz konyhaművészet megidézése nem igényel különleges alapanyagokat, fontos viszont az olívaolaj, a bazsalikom, rozmaring és a parmezán használata. Máshol is vannak akciós olasz hátterű élelmiszerek: a Bertolli olívaolaj 0,75 literes változata az Auchanban 1799 forint, a Tescóban a 0,5 literes 1459 forint. Az Aldiban a Bellasan néven futó olivaolaj akciós, egy liter 1599 forintba kerül. 

cheese-1100774 640

 

Persze nem kötelező a fenti alapanyagok használata, pláne nem az olaszoknál, hisz az olaszok is szívből főznek! Az északi területeken például inkább vajjal főznek míg az olívás ételek a déli tartományokra jellemzőek. Szóval bátran lehet kísérletezni!

Számos olasz receptet lehet találni a bárány elkészítésére is, szerencsére a Lidlben egy csomó bárányhús akciós:

    • báránygerinc 500 gramm: 3799 forint
    • báránylapocka 600g 2999 forint
    • bárányszegyoldalas 300 gramm 799 forint
    • báránypörkölt-alap 400 gramm 1499f forint
    • báránycomb 200 gramm 1899 forint.
Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás