HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Mit csomagoljak tízóraira a gyereknek? Dátum: 2019.03.01.

A gyereknevelés hullámvasút is lehet. Hol fent, hol lent. Kisebb-nagyobb kihívások, sikerek és kudarcok válthatják egymást, szerencsére persze olyan ritmusban, hogy azért mégis megérje ez az egész szülősdi.

jog

 

Néha az ember a kisebb kihívásokat is véresen komolyan veszi és küldetésévé válik - talán az indokoltnál nagyobb mértékben. Ilyen lehet például a gyermek tízóraija, uzsonnája, amit nagy szeretettel és sok gondolkozás után rakunk csemeténk táskájába nap nap után. 

Ha épp te is küldetéseddé tetted, hogy utódod táskájában délután ne kelljen megtalálnod reggeli alkotásodat - akkor olvass tovább!

A kisiskolások étkezési szokásait nagyban javíthatják az alábbi apró trükkök:

  • Szép és külön rekeszrészekkel rendelkező uzsonnásdoboz, amelybe többféle egymástól elkülönített étek található.
  • A csomagolást fokozhatjuk saját rajzokkal, üzenetekkel - de senkinek ne legyen lelkiismeret-furdalása, ha reggel kávéval a kezében nem képes ilyen teljesítményre 
  • Semmi gond, mert már van mintás alufólia. Vagy visszazárható zacskóból olyan, amit szívesen visznek magukkal, a szalvétás csomagolás hívei pedig messze a legjobb helyzetben vannak.

De, hogy ne csak a külcsínről essen szó: érdemes a tízórait kicsi darabokra felvágni. Ugyanis nincs a gyerekeknek ideje szünetben szépen akkurátusan étkezni, mindig akad valami, amit meg kell beszélni vagy meg kell nézni, hisz szünet van végre. Ilyenkor, ha a szendvics kicsi vagy csak nem esik szét - az elég jó dolog. Vagy a gyümölcs, esetleg zöldség fel van vágva kicsi darabokra, ez azért is pompás megoldás, mert vissza lehet tenni a dobozba. És persze fő a változatosság! Ha két nap nem kapnak egyformát a gyerkőcök, akkor kíváncsian fogják kinyitni a csomagot, hogy aznap mi várja őket.  

fruits-3137143 640

Ráadásul - ahogy sok minden másra - itt is igaz, hogy egy hétvégi bevásárlás alatt megtervezett jövő heti tízórai menü sokkal könnyebben kivitelezhető, mint a mindennapos rögtönzés. A szendvics is teljesen rendben van, de készíthetünk tortillatekercset szendvicskrémmel, sonkával, salátával vagy zöldségeket, gyümölcsöket felvágva, külön rekeszben sajtfalatkákkal megspékelve. Vagy az előző este lesütött palacsintát, akár üresen - kis csigákra szeletelve -, de mehet mellé a gyümölcs is. Esetleg joghurtot, joghurtitalt, gyümölccsel, keksszel. 

A mindenar.hu-n megtaláljátok, hogy melyik áruházban melyik joghurt, joghurtital akciós éppen. Néhány példa:

  • Oikos joghurt(4x125g): Aldi 349 forint, Tesco 499 forint (a Tescóban ha két csomagot vesztek, akkor 349.- lesz darabja) 
  • Zott joghurtital: Tesco 169 forint/250g
  • Activia joghurt (4x125g): 299 forint/db Lidl

Sőt mivel végre közelít a tavasz a gyümölcsválaszték is egyre nagyobb az akciós áruk között. A Lidlben például az akciós körte kilója 299 forint. A mangó darabja 329 forint. Fél kiló eper 599 forint. Sőt sajtokat is találtok a mindenár.hu-n. 

Egy hétvégi bevásárálás és a küldetésetek jó úton halad!

Fotók: Pixabay.com

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás