HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:
Tavaszi uborkaszezon? - heti kedvencünk az uborka | Dátum: 2019.03.16. |
Mármint nem a hírekben van uborkaszezon, hanem legyen a háztatásokban! Bár a hipermarketekben egész évben megtalálhatjuk a kígyóuborkát az igazi szezonja mégiscsak tavasszal indul és nyáron tetőzik. Hét pontban az uborkáról. Az interneten böngészve a gasztronómia iránt érdeklődők is újra és újra belebotolhatnak az uborkába, ugyanúgy, mint a kozmetikai termékeket keresők vagy az otthoni szépségápolás hívei. Miért a heti kedvencünk az uborka? 1. Nem csak az arcápolás szakértői, hanem szinte mindenki tudja, hogy a hideg uborkaszeleteket a szemre téve eltüntethetők a bedagadt szemek és karikák. Arról nem is beszélve, milyen viccesen fest ilyenkor a szépülni vágyó. A kozmetikai cikkek, például krémek alapanyagaként is használják, mivel az uborkalé a benne lévő enzimek és a H-, A-, E- és F-vitamin tartalmának köszönhetően jó bőrápoló. 2. Jó az égés ellen is. Itt nem csak a nyári erős napsugárzás utáni bőrre tett uborkaszeletekre gondolhatunk, hanem a gyomorégésre is javallott az uborka fogyasztása. 3. A szépség- és egészség hívei akkor gyakran építik be étrendjükbe az uborkát, ha fogyókúrázásra adják a fejüket. Az uborka tápértéke nem túl jelentős, a víztartalma ugyanis több mint 90 százalékos. Jótékony hatásai viszont annál inkább érzékelhetők. Hűsítőleg hat a légzőszervekre és az emésztésre is, emellett magas a káliumtartalma, serkenti a veseműködést és ráadásul elősegíti a méregtelenítést. C-vitamin-tartalma fontos szerepet tölt be a vitaminpótlásban. 4. Heti kedvencünk azért is, mert ki ne szeretne - legfőképp a nagyi - tojásos nokedlije mellé egy jó uborkasalátát elfogyasztani, avagy a pörkölt és nokedli élvezetét kiegészíteni vele! Akár tejfölösen! És itt, a kedves és egyáltalán nem szakszerű négyes pontban megemlíthetjük azt is, hogy a húsvéti asztal rengeteg finomsága között a retek mellett az uborka is méltó helyet kaphat mindannyiunknál. 5. De a gasztronómiai vonalat komolyabban véve a nagyi konyhája mellett érdemes megemlíteni, azt a tényt is, hogy mostanában éttermekben, kávézókban a hűsítőként felszolgált ital uborkás víz, ami nem csak felfrissít, de vitaminokkal és ásványi anyagokkal is feltölti szervezetünket. C-vitamint, béta-karotint, mangánt és többféle antioxidánst tartalmaz, sőt, még finom is! Nem nagy titok, az uborkás víz az, aminek hangzik: néhány szelet uborka vízben áztatva. Egy pohár vízhez kell adni három-négy szelet uborkát, néhány jégkockát, fogyasztás előtt érdemes várni tíz-tizenöt percet! Ha elfogyott a víz, akkor nyugodtan lehet rátölteni vizet! Ugyanazokat az uborkákat egy egész nap fel lehet használhatjátok. 6. Ha az uborkából zöldséglét készül, az gyógyír lehet az íny betegségeire, csökkentve a szájban lévő baktériumok mennyiségét, megszüntetheti a rossz leheletet. 7. És most mindazoknak, akik nem rajonganak az egészséges táplálkozásért felhívnánk a figyelmét arra, hogy számos koktél készülhet uborkával. Ráadásul finomak is! Nagyon jól megy a ginhez, Martinihez, vodkához - Cointreau Fizz, gintonik. Az interneten pedig számos receptet találni arra, hogy milyen alkoholban érdemes beletenni a heti kedvencünket. |
Együttműködő partnereink: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hogyan működik az oldal? | ![]() |
Heti elemzés | ![]() |
Kapcsolat | ![]() |
Mindenár blog | ![]() |
Hírlevél-feliratkozás |
Minden jog fenntartva. All rights reserved. Copyright©2013. Mindenár.hu |