HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Csináljon magadnak saját akciót! Dátum: 2014.05.22.

Érdemes rádobni a csomagolt gyümölcsöket, zöldségeket a mérlegre, és elhozni a legjobbat.

Egy csomó termék előre csomagolt terméknél készpénznek vesszük, hogy mennyit nyom. Mondjuk a fóliába tett félkilós brokkoli. Ezek azonos áron vannak, ám a tömegük mégis eltér. A legjobb választás így az, amelyik a legnehezebb. Ezt pedig pár mozdulattal megtalálhatjuk, a zöldséges, gyümölcsös részlegben mindig van mérleg.

brokkoliPersze az nem életszerű, és időzabáló program, hogy 20-30 csomagot méricskéljünk, de a kezünk ügyében lévő néhány csomagot simán lemérhetjük.

brokkoli2

A Mindenár.hu a hétvégén több boltlánc egységében próbálkozott, valamennyi csomag nehezebb volt a megadott értéknél legalább 1-2 grammal, de voltak több mint 10-20 százalékos különbségek is. Például a félkilós brokkoliból volt 52 és 59 grammos is, de lila hagyma esetében is akadtak 4-6 százalékos különbségek . Ugyanígy érdemes a tálcás vagy csomagolt almát, citromot, krumplit, epret, szamócát lemérni. 5-10 százalékos simán lehet spórolni.

Többször előfordul, hogy egy egy-egy terméket csak azért vásárolnánk mert akciós, vagy csak azért megyünk az adott boltba, mert ott olcsóbban adják. Ezzel megoldással viszont lényegében saját akciót csinálunk magunknak. Így lesz a nem akciós termékből akciós. 

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás