HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Új zöldséget csináltak - összeházasodott az uborka és a dinnye Dátum: 2019.05.04.

Olaszországban a dinnyéből és az uborkából csináltak egy új zöldséget. Neve is van: Meloncella di Lecce. 

A zöldségpaletta több évszázados múlttal rendelkező szereplőkkel van tele, de nemrég egy új termék is helyet kért a porondon.  A Meloncella di Lecce névre hallgató zöldség az uborka és a dinnye hibridje és az olaszországi San Rocco szövetkezetben termesztik 60 hektáron. A Leveranóban működő szövetkezetben az utóbbi évtizedben megduplázódott a különlegesség termesztése, ezért nem csoda, hogy a cég forgalmának tekintélyes hányadát teszi ki - írja a Magyar Mezőgazdaság. 

Forrás: http://www.coopsanrocco.it

A zöldségújdonság alakja az uborkához áll közelebb. Két fajtája van, az egyik csíkos héjú, mint a görögdinnye, a másik sárgászöld. Húsa roppanó, kissé fanyar, sajátos aromájú. Könnyen emészthető, magas rosttartalmú, viszont kevés benne a nátrium, ezért és a többi kedvező tulajdonsága miatt a cukorbetegek is fogyaszthatják. Továbbá a nátrium-, valamint kalóriaszegény diétákba pompásan beilleszthető.

Ha sikerül mögé tenni a megfelelő marketinget és munkát, akkor a zöldségújdonság külföldön, így akár Magyarországon is megjelenhet. 

Kép: http://www.coopsanrocco.it

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás