HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Tejbajnokság, húsparádé zöldségágyon - tanácsok a tejvásárláshoz Dátum: 2014.02.20.

Oldalunk új funkcióval, az "Áruházválasztó"-val bővült, amely a főoldali akciós válogatást leszűkíti a kiválasztott áruház saját aktuális akcióira. Fontos tudni, hogy az így megjelenített akciók jelenleg nem fedik le az áruházak által publikált összes akciót! Dolgozunk rajta, hogy mihamarább a boltláncok összes akciója látható legyen. 

A csütörtökön indult akciós válogatásban több termékcsoport is a főszerepbe került. A húsokból igen széles a kínálat, szerepel csirke-, sertés- és marhahús is a kínálatban.

Az árak kedvezőnek mondhatóak, főleg, ha a KSH által az inflációhoz gyűjtött adatokkal vetjük össze azokat. Az inflációs kosárban a bontott csirke szerepel, melynek országos átlagára 813 forint volt januárban. Az ehhez leginkább passzoló heti akciós termékek (egész csirke, tepsis csirke, egész tyúk ára ennél jóval alacsonyabb, ahogy a sertéscomb ára is elmarad az 1370 forintos országos átlagártól. 

 hus

A tejeket és kenyereket is kiemelten kezelte a Mindenár.hu csapata. Az egyik legolcsóbb tartós (UHT) tej az Auchanban kapható 179 forintért, de ugyanennyib kerül a Coopban kapható 0,1 százalékos - úgynevezett ESL, azaz nem tartós - tej.

Tanácsok a tejvásárláshoz 

A tejek mezőnyében a legjobb válsztás a Penny 3,5 százalék zsírtartalmú teje, mivel a tejeknél a zsírtartalom a legfontosabb mutató. A 3,5 százalékos tejek jellemző - nem akciós ára - ennél jóval - 50-100 forinttal magasabb szokott lenni.

boci

A Mindenár.hu blogján megjelent tejvásárlási tanácsokról szóló cikkünkben azt írtuk, hogy a százalékban kifejezett összetétel azt jelenti, hogy például a legáltalánosabban vásárolt 2,8-as tej 100 grammjában 2,8 gramm tejzsír található. "Fontos tudnunk, hogy a tej vitamintartalmának jelentős része zsírban oldódó anyag, ennek következtében a vitaminok főként a tejszínben vannak jelen Ha tej zsírtartalmát elvesszük, akkor például az 1,5 százalékos tejben a vitamintartalom számottevően kisebb lesz, mint a zsírosabb tejekben. Nem is beszélve a 0,1 százalékos tejről, amelynek vitamintartalma elhanyagolhatóan csekély" - mondta a Mindenár.hu-nak a független élelmiszer-laboratóriumot működtető Wessling Hungary Kft üzletfejlesztési és értékesítési igazgatója, Szigeti Tamás.

A tej egyik kulcsfontosságú ásványi anyaga, a kalcium csak akkor képes beépülni csontrendszerünkbe, ha a D3-vitamin is jelen van. Zsírszegény, vagy zsírmentes tej fogyasztásakor a tej csontrendszert erősítő hatása csökken, illetve ez az igen kedvező élettani hatás el is marad. A súlyfelesleggel rendelkező, fogyókúrát folytató vagy fontolgató embereknek nem az elfogyasztott tej zsírtartalmának csökkentésében kell gondolkodnia, arra vannak más módszerek is, például a sportolás.  

 

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás