HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

Bolt, rezsi, cigi? - Hogyan spórolunk? Dátum: 2014.06.21.

A magyar lakosság több mint fele úgy gondolja, hogy nincsenek felesleges kiadásai, így nincs lehetősége az előgondoskodásra - derül ki  a Groupama Garancia Biztosító legfrissebb kutatásából.

A magyarok 56 százaléka érzi úgy, hogy elég komoly megszorításokkal él, azaz egyáltalán nincsenek felesleges kiadásai.
A népesség csaknem negyede, 24 százaléka gondolja azt, hogy ha lemondana felesleges kiadásairól, akkor el tudna kezdeni rendszeresen megtakarítani akár egy jelentősebb összeget. A válaszadók 19 százaléka, a lakosság ötöde mondta, hogy felesleges kiadásai lemondása nélkül is képes takarékoskodni.

spor

A megkérdezettek úgy vélték, tudatosabb vásárlással, a fogyasztási szokások megváltoztatásával havonta mintegy 20 ezer forint megspórolható lenne. A felmérés alapján (valamint a KSH hivatalos adatai szerint) a családokban a legtöbb pénz lakásfenntartásra és élelmiszerre megy el. A válaszadók szerint a legtöbbet a kisösszegű kiadásokon az élelmiszerboltokban, valamint az otthoni háztartási energiával való takarékoskodással lehet megspórolni. A Mindenár.hu szerint saz élelmiszerboltokban való spórolást pedig azzal lehet fokozni, ha már a vásárlás előtt tájékozódunk az egyes termékek áráról.

A felmérés arra is rámutatott, hogy az élelmiszer és a rezsi után többek között a dohányárukon, az öltözködésre szánt pluszköltségeken, valamint a kocsi helyett a tömegközlekedés használatával és megfontoltabb telefonálási szokásokkal lehetne sprórolni. (Forrás: MTI, Mindenár.hu; Fotó: Sxc.hu)

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás