HÍRLEVÉL FELÍRATKOZÁS:

A hét gyümölcse: a 280 forint alatti banán Dátum: 2014.07.03.

Folytatódik a gyümölcsszezon: a Mindenár.hu ismét a gyümölcsökből készített válogatást a boltláncok friss akciós kínálatból. Az eddig 150 forintot meghaladó dinnyeár a 100 forintos lélektani szint alá csökkent.

Magyarországon az egyik legnépszerűbb gyümölcs a görögdinnye, amelynek most kezdődik a szezonja. Bár az elmúlt hetekben is lehetett kapni, de akkor még 150 forint körül volt kilója, ezen a héten már a 100 forintos lélektani határ alá süllyedt az ár. Bár a dinnye piacán árháború dúl a termelők és a kereskedők között, a vásárlók feltehetően ebből csak annyit fognak látni, hogy 100 forint körüli szint körül vagy ennél alacsonyabb lesz az kilós ár a következő hetekben.

banan

A görögdinnye kollégája, a sárgadinnye árfolyama jóval magasabb, kilónként 200 forintnál magasabb áron kapható, de a darabjáért is ezt a nagyságrendet kell kifizetni.

A kiemelkedő termék a banán. Nem túlzás a hét gyümölcsének nevezni az ára miatt: már 275 forinttól kapható egy kiló, ami az elmúlt hetek, szintén kedvező 299 forintos akciós árát is alulmúlja. A banánért ugyanis jellemzően 350-400 forintot kell adni, a májusi országos átlagár pedig 440 forint volt. (Fotó: Sxc.hu)

Főoldal
Heti elemzés
Együttműködő partnereink: cafeblog eletforma.hu wessling
Hogyan működik az oldal? Heti elemzés Kapcsolat Mindenár blog Hírlevél-feliratkozás